Dropfly-Bloggspot 2009_I

mandag 13. juli 2009

RAPPORT FRA KØSSEN


På vei nedover i Europa hadde vi håpet på en flytur i Køssen, men på grunn av kraftig regn ble det ikke no av. håpet også på flyging i Buzet i Croatia, men der var det overutvikling hver dag(men heldigvis fint på kysten da).
Så gleden var stor da vi svingte innom Køssen på vei hjem igjen og ddet var fine flyforhold.
Traff Lasse, Geir, Tor( som også er medlemmmer i DROP), Tonny karlsen og Ane Peddersen ogg vi alle fikk flydd fine turer og var fornøyde med det.
Selv var jeg i skybas for første gang, bare litt synd den var på 1900 m. hadde håpet på å komme mye høyere. og kanskje fått en liten tur her nede,. Men uansett var det digg å fly her nede. Kjempefint sted.

torsdag 25. juni 2009

Rapport fra Veko på Voss


Dette er trolig den Veko med det beste været – ever! Det er knall sol fra morgen til kveld, folk bader på stranda, det vinsjes dagen lang med båt og Hangursheisen går hele tiden, stappet med PG-piloter og tandempassasjerer. Det flys mellom 30 og 60 tandemturer pr dag.Vi har også flere fra DROP her, Frode G. flyr distanse og har flere turer på 30 km, men det butter imot oppe på fjellet. Muligens pga kaldras?Lasse Store har bestilt seg en Factor og flyr en demo av denne inntil videre. Han var på 2200 idag og fløy lange turer omkring i området både tirsdag og onsdag.

Aina har vært innom, dratt tilbake til heimen, men kommer vel tilbake fredag.

Per Håvard har omsider fått schwing på duken og suser omkring og var på 1800 idag, i t-skjorte og shorts. Han kunne nok dratt høyere, men syntes det greide seg. Fortsetter å skrape rust og er nok snart enda varmere i trøya.

Espen Åshammer flyr endel og har også gjort en kjempeinnsats som frivillig under arrangementet. Han suser omkring høyt og lavt her på Voss. Mest lavt.

BILDE: Fra toppen av Hangursheisen – rett ut mot byen, 660 moh. Klikker du på bildet skal du se noe morsomt – nemlig klesvasken til en av sponsorene, hengende på en wire over en dal på andre siden!

Dag

søndag 14. juni 2009

Personlig rekord i distanse fra Rygh NØ

Lørdag denne helgen var en av våre nyeste medlemmer, Torodd, på Ryghåsen. Han er en ivrig pilot og bor i nærområdet. De som ikke reagerte på hans flymelding kan bare angre nå. Espen Åshammer har også meldt seg inn i DROP, og har også base i nærområdet. Vi ønsker begge velkommen i klubben.Torodd fikk knalltermikken og var helt oppe i høydebegrensningen, var nær ved å lande underveis, men fikk en 4 meter og dro til værs igjen og fløy ny personlig rekord på over 23 kilometer. Som om ikke dette var nok, så var det i en helt ny retning enn noen har fløyet tidligere.Torodd landet i Sande (!), like ved E18, sør for Sande sentrum. En helt utrolig tur og en kjempeinspirasjon for han og oss andre som bruker flystedene omkring Drammen.

Ta en titt på loggboka for lørdag 13 juni og se track og bilder fra turen. Loggboka har i øyeblikket (søndag kveld) knela, da det sikkert er mange som har luftet duken i helgen.

Vi gratulerer Torodd med knall innsats!

—-

Søndag var det NV vind og Oslopilotene har tydeligvis fått med seg potensialet på Rygh og vår nye start der. Det var pakket med folk på start, også HG’ene var på plass. Kjempemorsomt.

Undertegnede var innom HG-landingen og fikk referat fra Torodd om gårsdagens tur, samt et par landinger. En uheldig pilot driftet medvinds lavt over toppen og like etter at jeg kommenterte hvor uklokt det var å fly der, fikk han (ukjent hvem) et 40% innklapp og måtte ned i trærne. Det gikk visst bra og det ble rutinemessig ringt til politiet (02800) for å gi beskjed, slik at utrykning ble unngått.

Det er svært viktig at vi gjør besøkende piloter oppmerksomme på dette ved alle former for flyging som kan medføre uro hos publikum. Ring heller en gang for mye!

Dag

lørdag 9. mai 2009

Dugnad Solbergåsen

En spontandugnad, siden dagen blåste bort likevel. Thomas S, Frode G, og Dag (Brødrene Dalton?) dro opp i tolvtiden etter å ha handlet inn 3 kg gressfrø og 25kg granulert kalk fra Plantasjen, samt Biltemas løvsag til kr 69.90. Vi dro med oss hakke og spett og diverse redskaper.Vi ryddet og klipte skudd, samt en rekke steiner ble fjernet fra starten. Det ble lagt jord i forsenkningene og gressfrø ble strødd i ujevne mengder omkring på starten.Av sikkerhetsmessige hensyn tok vi bort noen av furuene som stod ytterst på venstre side av starten, slik at turbulens ved østlig komponent reduseres vesentlig og utflyging blir mindre risikabel.

Noen panoramabilder nedenfor. Frode måtte være oss alle tre, siden Thomas hadde forlatt oss på det tidspunktet, og jeg måtte stå bak kameraet…

En av norges fineste starter!
(Klikk på bildene for full størrelse)
Nøtteliten…:

lørdag 21. mars 2009

NY SMS-TJENESTE

Vi innfører en ny sms-tjeneste for deg som vil fly med oss i DROP. Meld deg på med én gang og få med deg når vi skal ut og fly. Og, ikke minst, send en melding når du selv har tenkt deg ut og fly. Bidra til økt klubbaktivitet!Denne tjenesten er billigere enn den vi hadde før – kun 1 krone for hver melding.Slik gjør du det:

Påmelding:
Send EKANAL DROP til 1963 fra din mobiltelefon.

(Du vil nå kunne motta meldinger fra gruppen, men du kan ikke selv SENDE meldinger før du har sendt en epost til post@dropfly.no. Skriv DROP + i subject-feltet. Du MÅ først ha meldt deg inn, og du mister sende-retten hvis du melder deg ut).

Utsending av meldinger:
Når du har fått sende-rett sender du melding til 1963, som f.eks ser slik ut:
EKANAL DROP Dag- Er på Solbergåsen landing kl.1200.
(Obs! Viktig å begynne din melding med navn+nummer, slik at andre vet hvem avsender er, og kan kontakte deg. Lagre begynnelsen på denne meldingen som en «mal» på din mobil). Du vil få de første ordene i din melding som kvittering når du har sendt.

Avmelding: Når du f.eks. skal melde deg av «DROP» sender du EKANAL DROP STOPP til 1963 fra din mobiltelefon.

(Obs! Du mister da også senderetten til denne gruppen)

torsdag 12. mars 2009

Klubbmøte tirsdag 17 mars kl 19:00

Klubbmøte tirsdag 17 mars kl 19:00 – Jonas B. Gundersen pizzarestaurant 2. etg., på torget i Drammen.Endelig begynner det å skje noe i DROP – etter tre år med en forholdsvis laber klubbaktivitet – bortsett fra kursing – setter vi nå alle kluter til og drar igang klubben. For vi vil ha klubb i Drammen!Klubben ble faktisk etablert på Jonas B. Gundersen den 13 mars 2006 – så vi feierer faktisk 3 års dagen nå!Vi skal i første omgang ha dette klubbmøtet for å diskutere videre fremdrift i klubben og ikke minst: lyttet til hva klubbens medlemmer vil med klubben.

Det vil bli innkalt til årsmøte mot slutten av april, og vi håper å kunne se deg igjen da. Info om dette kommer.

Vi sees,

Styret

BILDET: De som deltok under etableringen av DROP 13 mars 2006

torsdag 27. november 2008

Invitasjon til julebord


Du og din partner inviteres herved til julebord, lørdag 20 desember 2008.Påmeldingsfrist 1. desember, på SMS til Dag, mob.nr 932 00 304.Pris per person vil bli 250,- inkl. én drikke til maten. Dette vil finne sted på Håndverkeren selskapslokaler i Nedre storgate 13. Denne drives av HG-pilot Leif Schulteiss. Vi har slått oss sammen med Lier HGK, og håper på bra oppmøte fra DROP-medlemmene.

Vi håper bl.a å kunne vise fram bilder fra året som har gått (og tidligere), så vi oppfordrer deg til å ta med bilder på minnepinne eller CD.

Håper du har anledning til å komme, og ikke minst bidra til å blåse liv i klubben vår.

søndag 21. september 2008

Vellykket prøvedag


Det kunne ikke blitt mer vellykket!
Da tåka lettet ble det flotte forhold for paragliding. De som kom for å prøve fikk lange svev langt utover jordet og med innstrålingen fra sola fikk de løft i tillegg.Vi hadde også besøk av en radio/tv-journalist fra dt.no (se bilde), og det blir innslag i både radio og på lokal tv. Dette er vanligvis innslag som snurrer og vises mange ganger i løpet av en uke, så vi er sikret god publisitet. Tre er foreløpig påmeldt kurset og vi kommer til å gjennomføre, selv om det ser ut som vi får litt færre enn vi håpet. Vi får være tidligere ute med vårkurset, så får vi nok flere med oss da.

En stor takk til de av klubbens medlemmer som møtte opp og hjalp til: Frode G., Sølve, Roy, Ole-Johan, Roger, Per Håvard, Lasse og Thor.

Etter prøvedagen dro noen til Solbergåsen, mens noen dro til Knive. Flybart begge steder, men det var nok Knivegjengen som fikk best betalt. Aller best var nok turen til Lasse, han traff maksimalt og var den eneste som fikk tur til himmels. I en gromboble på 5 m/s toppet han ut på omkring 1000 meter! Fantastisk bra så sent i september.

Kurset fortsetter med teoriundervisning tirsdag og torsdag, samt mer skolebakketrening neste helg. Vi krysser fingrene for fint vær og ønsker våre nye håpefulle venner velkommen til kurs.

Dag

søndag 7. september 2008

Kurs Høsten 2008


KURSSTART: Søndag 21 september
Vi har plass til 8-10 elever og vi begynner selve kurset søndag 21 september (kl 9-18). Du bør sette av de neste 3-4 helgene til kurset (lørdag/søndag). Vi vil også ha teoriundervisning tre-fire kvelder i løpet av kurset.Oppmøtested: Skolebakke ved golfbanen i Hokksund.
Vi er væravhengige og oppmøtested kan endres. Sjekk denne siden for oppdatert informasjon eller ring
Veibeskrivelse: Fra Drammen: Kjør forbi Buskerud Storsenter, mot Hokksund. I rundkjøringen kjør mot Vikersund. Ta av til høyre etter 150 meter, kjør litt innover og parker på jordet slik at du ikke hindrer trafikken på gårdsveien.Kurset koster kr,- og inkluderer ALT. Lån av flyutstyr, hjelm, teorimateriell, medlemskap i DROP og Norsk Aeroklubb/Norges Idrettsforbund, samt ulykkes- og tredjemannsforsikring. Vi er meget sikkerhetsorienterte og legger meget stor vekt på sikkerhet under hele kurset og alt utstyr er av beste kvalitet. Transport til og fra flystedene må betales selv. Vi prøver å kjøre sammen der det er muligheter for det.

Sikre deg plass allerede nå: Send en mail til oss på kurs@dropfly.no med navn, adresse, mobilnummer, og fødselsdato. Betaler du kursavgiften snarest er du sikker på plass. DROP, kontonr.: . Dersom du ikke kommer med blir selvsagt hele beløpet refundert og du blir satt på venteliste og blir kontaktet før vi starter neste kurs (våren 2009). Har du spørsmål kan du ringe instruktøren på , eller sende mail til kurs@dropfly.no Nedenfor finner du kursplan.

Vi gleder oss til å se deg på kurs hos oss.

Vennlig hilsen Dag Harald Hovind Leder/instruktør DROP

Kursplan:
1 kurshelg Søndag 21 sept.: Bakketrening. Startteknikker og førflygingssjekk. Bakkeglidning med start og landing, samt lette svinger.
2 kurshelg Lø/sø. 27-28 sept. Lørdag: Bakketrening/mellomstadiebakke. Lengre flytur Søndag: Høydeturer (alternativer: Uvdal, Hjartdal, Sundvollen)
3 kurshelg Lø/sø. 4-5 okt. Lørdag/søndag: Flere høydeturer. Øvelser i luften; sakteflyging, 360’, D-liner, legge inn ører, innflyging Teoriprøve
4 kurshelg Lø/sø. 11-12 okt. Reservehelg. Flere høydeturer. Øvelser i luften.
5 kurshelg Lø/sø. 6-7 okt. Reservehelg. Flere høydeturer. Øvelser i luften.

Teoriundervisning:
Tirsdag 23 sept. kl 18-21 Aerodynamikk og Meteorologi. Utdeling av teorimateriell.
Torsdag 25 sept. kl 18-21 Praktisk flyging. Lover og regler.
Tirsdag 30 sept. kl 18-21 Materialkunnskap. Førstehjelp. Teoriprøve (multiple choice) avholdes i forbindelse med en kurshelg. Teoriprøve til PP2

torsdag 30. august 2007

Høstkurs begynner nå


KURSSTART: Lørdag 20 septemberVi har plass til 8-10 elever og vi begynner selve kurset lørdag/søndag 20-21 september (kl 9-18). Du bør sette av de neste 3-4 helgene til kurset. Vi vil også ha teoriundervisning tre-fire kvelder i løpet av kurset.Kurset koster kr,- og inkluderer ALT. Lån av flyutstyr, hjelm, teorimateriell, medlemskap i DROP og Norsk Aeroklubb/Norges Idrettsforbund, samt ulykkes- og tredjemannsforsikring. Vi er meget sikkerhetsorienterte og legger meget stor vekt på sikkerhet under hele kurset og alt utstyr er av beste kvalitet. Transport til og fra flystedene må betales selv. Vi prøver å kjøre sammen der det er muligheter for det.

Sikre deg plass allerede nå:

Send en mail til kurs@dropfly.no med navn, adresse, mobilnummer, og fødselsdato.

Betaler du kursavgiften snarest er du sikker på plass. DROP, kontonr.:

Dersom du ikke kommer med blir selvsagt hele beløpet refundert og du blir satt på venteliste og blir kontaktet før vi starter neste kurs (våren 2009).

Har du spørsmål kan du ringe meg på  eller sende mail til post@dropfly.no

Nedenfor finner du kursplan.

Vi gleder oss til å se deg på kurs hos oss.

Vennlig hilsen

Dag Harald Hovind
Leder/instruktør DROP

Kursplan:

1 kurshelg
Lø/sø. 20-21 sept.: Bakketrening. Startteknikker og førflygingssjekk. Bakkeglidning med start og landing, samt lette svinger.

2 kurshelg
Lø/sø. 27-28 sept. Lørdag: Bakketrening/mellomstadiebakke. Lengre flytur
Søndag: Høydeturer (alternativer: Uvdal, Hjartdal, Sundvollen)

3 kurshelg
Lø/sø. 4-5 okt. Lørdag/søndag: Flere høydeturer. Øvelser i luften; sakteflyging, 360’, D-liner, legge inn ører, innflyging
Teoriprøve

4 kurshelg
Lø/sø. 11-12 okt. Reservehelg. Flere høydeturer. Øvelser i luften.

5 kurshelg
Lø/sø. 6-7 okt. Reservehelg. Flere høydeturer. Øvelser i luften.

Teoriundervisning:
Tirsdag 23 sept. kl 18-21 Aerodynamikk og Meteorologi. Utdeling av teorimateriell.
Torsdag 25 sept. kl 18-21 Praktisk flyging. Lover og regler.
Tirsdag 30 sept. kl 18-21 Materialkunnskap. Førstehjelp.

Teoriprøve (multiple choice) avholdes i forbindelse med en kurshelg.
Teoriprøve til PP2

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s