Dropfly-Bloggspot 2009-II

onsdag 9. desember 2009

DROP-Out Chamonix 2010

DROP arrangerer tur til Chamonix 6-13 februar 2010.
Vi har bare 3 plasser ledig – vi har nå åpnet for medlemmer fra andre klubber.Dag og Per-Håvard er initiativtakere og er alt påmeldt!
Siste: Antall ledige plasser synker. Lasse Store, Roger Kristiansen (DROP). Lise Kvæl (OPK) og Trond Håvard Gamst ( Tromsøklubben) har nå også meldt seg på.Bli med oss én uke i de franske alper, ved foten av Mont Blanc. Vi leier inn lokal guide som tar oss med til de forskjellige flystedene. Dette koster ca 150 kr pr pers og er frivillig. Det vil også bli mulighet for opplæring i speedriding for de som ønsker dette. Om været ikke er flybart kan vi leie ski/brett og kose oss i løypene.
Høyeste takeoff er på 4700 meters høyde!Påmelding = innbetaling av kr,- til konto og inkluderer opphold og transport t/r Geneve-Chamonix og én dag med guide!Bosted:
Vi leier et chalet 4 kilometer fra Chamonix. Her har vi maks 10 plasser, og total kostnad inkl. rengjøring vil komme på 100 Euro/pers. (ca 850 kr for hele uken). Vi organiserer bespisning her selv, og ellers spiser vi fellesmiddag inne i Chamonix med ”after-flight” og evt felles transport tilbake om kvelden for de som ønsker det.

Mer info og bilder av vårt Chalet her:
http://www.homelidays.co.uk/les-houches/chalet-133078en1.htmVi blir hentet med egen minibuss på flyplassen.Flyreise:
Avreise: lørdag 6 februar
Hjemreise: lørdag 13 februar

Fly t/r med Brussels Airlines kr 1670,- (for øyeblikket).
Avgang Gardermoen 12:25 via Brussel. Ankomst Genève kl 16:50.
Link til bestilling her:
https://www.restplass.no/bookinfo.aspx?sid=m1jbvmv3rbwlc1bhgel04v45&itinerary_id=3011400&city1=OSL&city2=GVA&date1=6/2/2010&date2=13/2/2010&adults=1

Transport av paraglider:
Koster 80 EUR t/r (ca 680 kroner) og betales senere. Vi MÅ gi beskjed til Brussels Airlines om dette og du må gi beskjed til Dag, med bookingnummer, slik at vi kan få registrert dette.

Ønsker du å ha med ski er dette gratis med Brussels Airlines!

Alle deltakere står fritt til å velge annet flyselskap, såfremt du er framme når bussen vår har avgang ca kl 18.

Guiding:Vi får mulighet til å bli guidet av svært erfarne folk fra Les Ailes Du Mont Blanc, bl.a tidligere verdensmester Sandie Cochepain og fransk acro-champion Baptiste Rousset:

Vi får guiding til Chamonix lokale flysteder, men også mulighet for utrolige flyturer fra de høyeste toppene som alpene kan tilby. En opplevelse for livet!

Heiskort kommer i tillegg for de som ønsker det.

Påmelding snarest – har du spørsmål, ring Dag

Lagt inn av DROP kl 21:45:00 Ingen kommentarer:

torsdag 3. desember 2009

Disse er påmeldt til julebordet:

Denne listen vil bli oppdatert jevnlig, slik at du kan se hvem som er med:Torodd + Dagrunn. Har med bilder på minnepinne.
Per-Håvard Ifarnes
Dag Harald Hovind
Espen Åshammer

Lagt inn av DROP kl 23:02:00 Ingen kommentarer:

tirsdag 1. desember 2009

Invitasjon til julebord 19 des kl 19


Lier Hangglider klubb inviterer herved våre flygende kollegaer i Drammen og Omegn Paragliderklubb til julebord. Ikke nok med det, ALLE andre som FLYR er også velkommen og ALLE som ikke flyr kan også få være med!Sted: Leif Schultheiss i Lier HGK står ansvarlig for arrangementet som også i år vil foregå på Håndverkeren i Drammen.Tid: Lørdag den 19. desember klokken 19.00.Pris: som inkluderer diverse god mat og en drikke til maten er satt til kr. 275. Ta med kontanter da det ikke er bankterminal der.Bindende påmelding sendes på mail til ; eller på SMS til Leif på numme.Det serveres godt drikke til gode priser utover kvelden!Her kan man møte likesinnede frustrerte piloter som bare venter på at sola skal snu og termikken komme tilbake. Her kan man også skryte av sesongens mange og lange og korte og få turer.

Så nøl ikke, send en mail til Leif allerede i dag og meld deg og dine på.

See you up there, at Håndverkeren Selskapslokaler!

Lagt inn av DROP kl 11:47:00 Ingen kommentarer:

fredag 13. november 2009

Invitasjon til alle PG-piloter


Kort varsel:
Øl, pizza og PG-film på Jonas B. i Drammen, 2 etg., lørdag kl 19. Påmelding til meg via sms. Begrenset antall plasser! Denne invitasjonen gjelder også non-DROP’ers! Alle er velkommen!
Styret v/Dag

Lagt inn av DROP kl 20:26:00 Ingen kommentarer:

torsdag 12. november 2009


Reinhart har skaffet en stor fiberduk som vi har lagt over de værste partiene på Rygh NV, så vi med liner og duk kan legge ut mye lenger bak uten å ødelegge noe av utstyret. Dette har blitt en mye bedre og tryggere start som skal prøves ut så snart det blir nordvestlig vind

Lagt inn av DROP kl 15:50:00 Ingen kommentarer:

lørdag 31. oktober 2009

Vellykket dugnad på Ryghåsen NV

Sakset fra nettsiden til Lier HGK13 staute karer møtte opp til dugnad på Ryghåsen i dag (Fra DROP, Oslo og Lier). Med mange motorsager og stort pågangsmot ble veien ryddet og starten er ikke til å kjenne igjen. Det store treet på starten er borte. Nå kan vi starte så langt bak vi vil, og det er ryddet et større riggeområde. Tusen takk for suveren innsats til alle som var med. Ekstra takk til Ronny som stilte med traktor og henger.Av Øystein KragTakk til alle fra DROP som hadde anledning til å stille opp. Kjørte opp på start etter jobb og er imponert over innsatsen. Mye skog på veien opp er ryddet og på selve starten er det blitt stor plass til utlegging av glidere. For oss med liner og duk må vi kanskje rense bakken og eventuelt legge ut en duk eller annen form for matte. Innspill mottas med takk.Dag

Lagt inn av DROP kl 23:39:00 Ingen kommentarer:

lørdag 17. oktober 2009

Helt vilt på Ryghåsen 17 oktober

Vi ble en hel liten gjeng som møttes på Shell i Mjøndalen lørdag formiddag; Espen, Lasse x 2, Geir-Morten, Ingvil, Torodd og Dag med tandempassasjer og tre «pårørende». Litt usikre på vinden dro vi opp til NV-starten og så Werner fly ut med sin Axcess-HG. Deretter slo høydevinden ned og vi dro til NØ-starten. Noen gikk direkte over, men vi som kjørte kunne glede oss over at bommen ved Solsetra stod åpen på grunn av elgjakt. Hvilken lykke! Vi kom til start på rekordtid, selv om Lasse Store sleit med astma og kondis…
Litt skiftene også på starten her. Tydet på termisk aktivitet. Hovedvinden var temmelig nær nord, men jeg la ut tandemen og ventet en god stund før jeg valgte å starte. Lasse Tunstrøm fra Hof var på besøk og la ut rett bak meg.

Fikk en veldig fin start, endel vind og vi gikk flere meter bakover før vi kom oss fremover og ble løftet ut og opp. Fy fader, det var kraftige forhold. Penetrerte greit. Etter få sekunder var vi 50 meter over start og fløy rett ut i retning motsatt side av dalen. Det løftet lenge utover og jeg kjente at det var heftig!Penetrerte greit, men slapp for sikkerhets skyld opp trimsystemet. Passasjeren, en ung kar fra Solbergmoen holdt seg fast og hadde det bare fint, mens jeg tenkte på om vi kom til å møte mer vind om vi steg høyere nå? Ikke så keen på å rygge inn i skauen med tandem. Valgte derfor å fly gjennom alt som var av løft. Og det løftet kraftig. Ikke ofte jeg har så kraftig løft i det hele tatt, og attpåtil med tandem og i midten av oktober! Varioen hylte og bar seg og peaket på +5.1 over sandtaket – dagens trigger. Helt vilt midt i oktober!Da vi stod trygt på landing etter å ha passert tilsvarende i synk, så vi Lasse komme utover. Han måtte speede hele tiden og hang lenge nokså stille. Ble litt spennende for han å komme seg over høyspenten, men det gikk greit. Deretter ble Torodd Evensen og Espen Åshammer (DROP) plaget av bomstarter pga skrå vind. Lasse Store og Geir-Morten Wilsgård (også DROP), som begge bor på Eidsvoll, prøvde ikke engang. Ingvil (HLSK) var frivillig sjåfør idag.Vi på landing som hadde flydd tok en velfortjent pizza på Miami, mens vi hadde utsikt direkte opp til start på Rygh NV, hvor Lasse Store klarte å starte sin Factor. Han la seg mot hovedlanding og fikk mye synk fordi han nok lå i noe leside-synk. Medvinds gikk det som et uvær og han fikk tatt en kontrollert landing på platået ved Mile Gjenvinningsstasjon. Var nok ikke beste avgjørelsen å fly der.

Til venstre: En fornøyd Lasse Store ved Mile etter en heftig tur.Fin dag – faktisk med hele fem medlemmer fra DROP ute på flytur. Kan jo bli et miljø, dette?Dag

Lagt inn av DROP kl 21:41:00 Ingen kommentarer:

tirsdag 6. oktober 2009

Sikkerhetsseminar 23. oktober

Innkalling til felles møte med HLSK og Kongsberg HG- og PG klubb:
Formålet er å sette fokus på holdninger og sikkerhet som pg-/hg-pilot. Kom til Vittingen Kulturhus kl. 19 (ligger rett ved rundkjøringen i Hv.foss sentrum)Seksjonens fagsjef har pålagt alle klubber å holde et sikkerhetsseminar i 2009. Hensikten og målet med seminaret er å sette fokus på sikkerhet og holdninger, for å få ned antall unødvendige ulykker og hendelser.Vi oppfordrer derfor alle medlemmer i HLSK, KHPK og DROP til å komme!Frode Graff, ansvarlig for Sikre Sider i Fri Flukt, er kveldens eksterne foredragsholder.Temaer blir sikkerhet, egen holdning, airmanship, gjennomgang av noen hendelser, nytt fra håndboka – og i hvert fall en pg-film.Vi viser en PG-film som Playfilm filmet i september! Det er bare å glede seg!

Det serveres kaffe, mineralvann og kake.

Kvelden fortsetter vi på puben i Hvittingfoss, for de som har lyst til det.

Det er en av grunnene til at vi legger seminaret til en fredag.

MELD DEG PÅ innen 20.oktober! (vil gjerne ha en oversikt over de som kommer mtp innkjøp og lokalets størrelse)

Se påmeldingsskjema i nyheten på http://www.hlsk.no

Lagt inn av DROP kl 22:35:00 Ingen kommentarer:

lørdag 22. august 2009

PRØVEDAG FLYTTET TIL DRAMMEN

Vi flytter prøvedagen til Drammen, parken utenfor Aass Bryggeri.Oppmøte søndag kl 12:00På den måten kan vi få eksponert oss bedre og få med flere på kurs, også til senere kurs.Vi skal trekke skjerm og vise fram utstyr til interesserte og ha en liste hvor folk kan skrive seg på med epost adresse.Vi drar deretter opp til golfbanen kl 16 for å fly litt med eventuelt interesserte.Vi trenger stativ til å henge opp sele om noen har noe som kan brukes.Kontakt meg snarest! Dag

Lagt inn av DROP kl 15:57:00 Ingen kommentarer:

søndag 16. august 2009

Nybegynnerkurs Høsten 2009

KURSSTART/PRØVEDAG: GRATIS PRØVEDAG Søndag 23 august

Vi har plass til 8-10 elever og vi begynner selve kurset lørdag 29 august(kl 10-16), og fortsetter søndag. Du bør sette av de neste 3-4 helgene til kurset (lørdag/søndag). Vi vil også ha teoriundervisning tre-fire kvelder i løpet av kurset.Kurset koster kr 7500,- og inkluderer ALT. Lån av flyutstyr, hjelm, teorimateriell, medlemskap i DROP og Norsk Aeroklubb/Norges Idrettsforbund, samt ulykkes- og tredjemannsforsikring. Vi er meget sikkerhetsorienterte og legger meget stor vekt på sikkerhet under hele kurset og alt utstyr er av beste kvalitet. Transport til og fra flystedene må betales selv. Vi prøver å kjøre sammen der det er muligheter for det.Sikre deg plass allerede nå: Send en mail til oss på kurs@dropfly.no med navn, adresse, mobilnummer, og fødselsdato. Betaler du kursavgiften snarest er du sikker på plass. DROP, kontonr.: Dersom du ikke kommer med blir selvsagt hele beløpet refundert og du blir satt på venteliste og blir kontaktet før vi starter neste kurs (våren 2010). Har du spørsmål kan du ringe instruktøren på  eller sende mail til kurs@dropfly.no Nedenfor finner du kursplan.Vi gleder oss til å se deg på kurs hos oss.Vennlig hilsen Dag Harald Hovind Leder/instruktør DROPKursplan:
1 kurshelg Søndag 23 august.: Bakketrening. Startteknikker og førflygingssjekk. Bakkeglidning med start og landing, samt lette svinger.
2 kurshelg Lø/sø. 29-30 sept. Lørdag: Bakketrening/mellomstadiebakke. Lengre flytur Søndag: Høydeturer (alternativer: Uvdal, Hjartdal, Sundvollen)
3 kurshelg Lø/sø. 5-6 sept. Lørdag/søndag: Flere høydeturer. Øvelser i luften; sakteflyging, 360’, D-liner, legge inn ører, innflyging Teoriprøve
4 kurshelg Lø/sø. 11-12 sept. Reservehelg. Flere høydeturer. Øvelser i luften.
5 kurshelg Lø/sø. 19-20. Reservehelg. Flere høydeturer. Øvelser i luften.Teoriundervisning:
Tirsdag 1 sept. kl 18-21 Aerodynamikk og Meteorologi. Utdeling av teorimateriell.
Torsdag 3 sept. kl 18-21 Praktisk flyging. Lover og regler.
Tirsdag 8 sept. kl 18-21 Materialkunnskap. Førstehjelp.

Teoriprøve (multiple choice) avholdes i forbindelse med en kurshelg.

Lagt inn av DROP kl 18:59:00 Ingen kommentarer:
Abonner på: Innlegg (Atom)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s