Dropfly-Bloggspot 2006

torsdag 30. november 2006

Tandemtur med paraglider

Nå kan du gi bort en tandemtur med paraglider!
Dette er garantert en gave som vil bli satt pris på, og som er noe utenom det vanlige.Hvordan bestiller jeg?
Du kan bestille et gavekort som du kan gi bort. Dette kan da brukes senere, ved en passende anledning, vanligvis i helgene. Gavekortet sendes i posten så snart innbetalingen til bank er registrert, og i god tid før jul. Du bestiller enten ved å sende en e-post til tandem@dropfly.no

Hva koster det?
En tandemtur koster 1000,- kroner.

Hva gjør mottakeren av gavekortet?
Han/hun kan melde seg på en SMS-tjeneste og få beskjed på mobilen om at det vil være mulig å fly tandem, f.eks. neste lørdag. Man kan også få sendt dette på e-post. Informasjon om dette følger sammen med gavekortet. Man får også et egenerklæringsskjema som fylles ut før tandemturen, som skal leveres tandempiloten.

Er en tandemtur med paraglider farlig?
Du skal fly med en erfaren pilot som har gjennomgått spesiell utdanning for å være kvalifisert for å fly med passasjer. Utstyret som benyttes er helt nytt og er testet og godkjent etter strenge regler. Det legges svært stor vekt på sikkerheten ved tandemflyging. Passasjeren får en grundig briefing på forhånd og får i tillegg hjelm.

Kan man ta bilder fra luften?
Passasjeren sitter trygt fast i eget seletøy foran tandempiloten og kan både ta bilder og filme med videokamera. Det er likevel viktig at dette ikke forstyrrer unødig ved start og landing for å unngå at liner kan henge seg fast i dette utstyret.

Hvor lenge er man i luften?
Det er avhengig av hvor høyt man starter i forhold til der man skal lande. Det er også forskjell på sommer og vinter. Om vinteren er det mindre oppdrift, men en tur kan vare fra 10 minutter om vinteren til adskillig mer om sommeren. Da kan man i tillegg stige høyt over der man startet dersom forholdene er tilstede og passasjeren ønsker det.

Hvor flyr man?
Det er selvsagt avhengig av vær og vind, men tandempiloten vil sørge for å velge et egnet sted for dette, vanligvis ved et av flystedene som vanligvis benyttes til paragliding, men man må selvsagt sørge for transport til flystedet selv.

Kan man lande når man vil?
Det avhenger av oppdriften. Det hender at noen passasjerer synes det er litt for urolig i luften og vil ned på bakken. Det er bare å si ifra til piloten. Man kan fint snakke med hverandre mens man flyr. Man lander som regel på et planlagt landingssted, dersom man har noen med seg som vil se landingen og evt ta bilder.

Hva har man på seg?
Det er greit med vindtett tøy og solide støvler, samt hansker. Det er kjedelig å måtte avbryte en fin flytur fordi man fryser. Selv om sommeren kan det bli kjølig å fly paraglider. Hjelm får man låne.

Kan man ta kurs i paragliding?
DROP arrangerer to kurs pr år og dersom det gir mersmak etter en tandemtur, er man velkommen til å melde seg på kurs. Les mer om dette litt lengre ned på siden.

Kan man fly tandem selv om man ikke har gavekort?
Det er selvsagt mulig å få en tandemtur likevel. Dersom dere er flere som vil ha tur vil vi gjerne ha beskjed på forhånd.

Mer informasjon?
Ring eller mail oss!

søndag 5. november 2006

Topplanding på Sundvollen

Se Tor-Erik Stannas take-off og landing på Sundvollen lørdag 4 november.Hvem har sagt at flyturen må være så lang, når det er start og landing som er morsomst? Det tar riktignok litt tid å få PP3 på denne måten, men Tor-Erik har passert kravene til PP5 for lenge siden, så da er det vel greit?

Uansett, morsomt å se på og god underholdning!

onsdag 1. november 2006

Invitasjon


DROP inviteres til medlemsmøte hos våre HG-venner i Lier Hanggliderklubb.Du inviteres herved til å bli med
Mandag 6 november kl 19, i båtforeningens lokale ved Byggmakker Gilhus i Lier

Vi håper å inngå et tett og godt samarbeid med Lier HGK i tiden som kommer, da vi har nytte av å hjelpe hverandre med å drifte flystedene i vårt område.

Håper å se deg der!

Dag

lørdag 7. oktober 2006

Værvarselet slo til – kurset er avsluttet

Værvarselet for denne helgen slo til. Det var pissregn hele lørdag og vi møttes på Høgskolen i Buskerud og hadde teoriundervisning i de siste temaene og gjennomgang av håndboka og teorikravene der.Søndag åpnet med tåke i lavlandet og det hele virket som en håpløst sen dag. Ringte til landslagspilot Bjørn Skarpås i Rødberg. Der var det klart og fint og han så tåka ligge nede ved Kongsbergområdet, opp til ca 800 meters høyde.

Bestemte meg for å ta kurset til Rødberg og fly på Grekkvar. Perfekt for høydeturer, riktignok med 210 meter høydeforskjell. Vi kunne gjerne tenkt oss litt mer.

Etter endel vurdering, samt at det lettet mer og mer i Drammensområdet, tok jeg valget at vi skulle dra til Hjartdal likevel. Briste eller bære…

Det ble en spennede tur, med mye ut og inn av tåka på turen opp. Hvordan ville det være der når vi endelig kom frem? Hadde det lokale vannet like ved landinga tenkt å holde stedet i tåka lenge?

Suste gjennom tykk tåke like før vi kom fram. Uflaks! Men framme ved landing var det sol og fint og vi hadde det beste høstværet som kan tenkes. Kastet ikke bort tiden på landing. Det var bare ut med vindpølsa, inn med PG-elevene i Dags romslige, nyinnkjøpte DROP-mobil.

På start stod vinden rett inn, 2-3 m/s og det var god antydning til termisk aktivitet. Så da skulle elevene få oppleve det også.

(forts. følger)

fredag 29. september 2006

Kurshelgen 30 sept – 1oktober

Værutsikter
Denne helgen blir våt på lørdag og tørr på søndag. Vi satser på teori lørdag og flyging søndag.

torsdag 28. september 2006

Informasjon om neste kurs

Synes du paragliding virker spennende?Bli med på neste kurs! Du kan gjerne melde deg på allerede nå. Send oss en e-post, så vil du om ikke lenge motta et svar med litt mer informasjon.

Vi planlegger oppstart for neste kurs i slutten av februar 2007. Du kan regne med 4-5 helger til gjennomføringen av kurset.

Kurspris: 7500,-. Dette inkluderer teoriundervisning, teorimateriell, praktisk opplæring og medlemskap i DROP, Norsk Aeroklubb og Hang- og Paragliderseksjonen, samt abonnement på medlemsbladet Fri Flukt og tredjemannsforsikring. Du får en egen vinge, sele og hjelm til bruk under hele kurset. Kurset inkluderer ikke transport til flystedene og overnatting, dersom vil reiser til fjells. Men vi kjører sammen og bor rimelig.

Hvis du har kjøpt egen vinge gis du en rabatt på 1500,- på selve kursprisen, men vingen må godkjennes for bruk på kurs av instruktøren. Det anbefales ikke å kjøpe vinge uten kyndig hjelp. Kontakt oss før du kjøper. Vi kjenner bruktmarkedet godt og kan hjelpe deg dersom du vil kjøpe brukt eller nytt.

tirsdag 26. september 2006

Journalist ble lurt i Hjartdal

Verdens første DROP-In ble i helgen arrangert i Hjartdal. Vi kunne gjerne tenkt oss bedre oppmøte, men det varslede været la nok en demper på utferdstrangen hos mange.Vi ankom fredag kveld med kurselevene og en innflyttet fersk PG-pilot som nå studerer på Notodden. På vei opp møtte vi en HLSK’er som snudde og ble med opp igjen. Ved ankomst hytta, tok vi alle turen bort til start for å se på forholdene, men det var for sent for å fly, til tross for perfekte forhold. Etter briefingen var det felles lapskaus-middag på hytta, litt godt å drikke og litt god, gammel juging og perfekte starter, mindre perfekte og totalt mislykkede starter.

Lørdag opprant med tåke som etterhvert lettet, og alle elevene fikk flydd tre turer hver. Vi fikk besøk av en journalist fra Drammens Tidende som skulle bli med opp til start. Han ville kjøre opp for å få noen bilder fra starten også. Vi overtalte han til å la bilen stå. «Det blir alltids nok biler på start så du kommer deg ned igjen».

Vi puttet fyren fra lavlandet i shorts og lave sko inn i bussen sammen med oss andre og et utvalg paraglidere. Blant annet en tandemvinge…

På start fikk han tatt flere fine bilder, og begikk tabben å snakke om «hopping» gjentatte ganger, til tross for gjentatt tilsnakk om at vi ikke drev med hopping! Til slutt fikk instruktør Dag (Hulken) nok og truet med at om han sa «hoppe» én gang til, skulle han få på seletøy og fly ned på egenhånd.

Fyren ble litt blek og sa han hadde lyst til å fly, men han trodde ikke han kunne fly her uten trening? «Neida», svarte Hulken, «men hvis vi spenner deg fast til en tandemvinge går det nok bedre. Det var derfor vi ba deg sette igjen bilen nede på landing!»

Det ble flytur på fyren og mange fine bilder. En ny vinkling på reportasjen fikk han også. Du kan lese det hele i fredagens papirutgave. Det blir nok fin reklame for DROP.
Søndagen forsvant i tåkehavet. Vi var tidlig på start og kunne bare hjelpeløst se at tåka steg opp fra dalbunnen og tettet igjen alt som var. Det ble tidligere utsjekk enn planlagt og heller ikke flyging andre steder denne dagen på grunn av nedbør utover dagen.

onsdag 20. september 2006

Værmelding for DROP-In i Hjartdal 22-24/9

Værutsikter for helgen
(klikk på bildet for å se meteogrammet)Vind: Det er meldt PERFEKT vindretning for starten i Hjartdal. Sørlig, svak vind.

Fredag: FLYBART! Oppholdsvær og svak vind fra sør.
Lørdag: KANSKJE FLYBART! Det er noe utrygt for regn ut på dagen, men riktig vindretning.
Søndag: FLYBART! Det er fortsatt noe usikkert, men både Met’en og Storm melder S-SØ svak vind, overskyet, men ikke regn.

Plan for PG-kurset:
Fredag: Vi satser på å være i Hjartdal tidlig nok til å rekke minst én høydetur for elevene før det blir mørkt. Vi bør prøve å kjøre fra Drammen ca kl 16. Da rekker vi en sklitur før felles middag kl 20.
Lørdag blir det teoriundervisning på hytta om det ikke blir flyging.
Søndag blir det masse flyging!

fredag 15. september 2006

Invitasjon til verdens første DROP-In Flytreff i Hjartdal 22-24 september

Invitasjon til flytreff for alle PG- og HG-piloter
DROP har herved gleden av å invitere alle til vår nye PG-klubbs aller første «DROP-In» i Hjartdal fredag til søndag 22-24 september.Det blir et sosialt arrangement for alle oss som har flydilla. Du treffer gamle og nye venner og både peisen og badstua er fyrt opp når du kommer.

DROP kjører kurs i høst og elevene skal også få fly denne helgen, og det er viktig å vise dem vårt gode miljø. I tillegg kommer Drammens Tidende opp for å lage en reportasje fra kurset, og det er ekstra hyggelig å vise fram flymiljøet på denne måten. Om din klubb kjører kurs, så ta gjerne med elevene til Hjartdal denne helgen.

Felles middag fredag kveld
Vi har totalt 55 sengeplasser tilgjengelig på storhytta til Arild, så vi anbefaler deg å melde deg på så fort som mulig, og om du ønsker å få servert deilig lapskaus med lokalt flatbrød og tyttebær når du kommer fredag kveld. Overnatting koster kr 150/pers/døgn. Middag fredag kr 50 (middagen må du bestille først). Betaling ordner vi ved ankomst. Se: http://www.storhytte.no

Påmelding innen torsdag 21 september, på mail til post@dropfly.no (klikk link til høyre på siden).

Busstransport til start
Vi har leid inn en 16-seters buss som kommer til å kjøre skytteltrafikk mellom landing og start og som også kan hente de som eventuelt flyr XC om forholdene ligger til rette for det.

Ta med deg:
Sengetøy eller sovepose.
Grillmat til lørdag, og egnet drikke etter eget ønske.
Brød og pålegg til frokost og lunsj.

Prøving av nytt utstyr
Går du i tanker om å bytte vinge? Kanskje en prøvetur først?
Vi jobber med å få Termikk&Rotor til å vise deg sine siste modeller. Hvis du vil prøve en vinge denne helgen, så ta gjerne kontakt med Termikk & Rotor først for å gjøre en avtale. Se http://www.termikk.no

Bildene er hentet fra nettet

søndag 10. september 2006

Rapport fra søndagens kursing

De første høydeturene
(klikk for store bilder)
Vi møttes kl 9 på Sundvollen og tok en briefing på landingsjordet før vi dro opp på start. Der var det helt vindstille og første pilot ut var Roy, som tok en perfekt forlengsstart. Deretter fulgte én etter én og alle hadde fine starter og fin innflyging. Det var ikke fritt for at også sommerfuglene i magen var ute og fløy før start. Men alle var ivrige og etterhvert hadde alle fått fem høydeturer hver. Innflygingen ble bare bedre og bedre og de ble flinke til å bedømme vinden på landingen og la innflygingen opp etter dette.
Den siste turen ble det forhold for baklengsstart, og dette gikk også veldig fint. Utrolig dyktige elever. Det er tydelig at all bakketreningen har gitt resultater. Dag stod på start, mens Annette og Thomas vekslet på stå på landing og start.Av totalt 25 flyturer ble bare to starter avbrutt – en helt utrolig statistikk.

lørdag 9. september 2006

Rapport fra lørdagens kursing


Fin vind rett inn på jordet ved kirken ved Vikersundbakken. Vi brukte dagen til å finpolere baklengsstarten. Også Roger kom seg opp på et bra nivå i dag, selv om han ikke fikk vært med forrige kurshelg. Sol og varmt i været gjorde dette til en fin kursdag. Det var for mye vind til at vi våget oss opp på hoppkanten i skiflygingsbakken, men det var andre piloter som fristet lykken derfra i dag og de fikk fine turer, den lengste på en drøy time i termikk og hang.

fredag 8. september 2006

Plan for kurset lørdag 9 september

Værutsikter lørdag(fredag 8 sept. kl 23:10)
Det er meldt endel vind fra nord tidlig på dagen, deretter avtagende vind som dreier mot vest. Perfekt for oss som har tenkt å fly fra Vikersundbakken. Der er vest rett inn i bakken. Det er ellers meldt sol og pent vær, uten fare for nedbør. Det ser ut til å bli en fin kurshelg, også søndag. Hvis vi når målene for lørdagen kan det hende at vi tar første høydetur på søndag. Slik det ser ut nå kan det hende at vi reiser til Hjartdal.
Plan for lørdag
På grunn av vinden starter vi litt senere enn planlagt. Vi møtes derfor på parkeringen i Vikersundbakken kl 11:00 lørdag. Vi begynner med bakketrening og skjermkontroll på jordene i nærheten mens vi venter på at vinden skal dreie. Deretter blir det opp i hoppbakkene for å sette nye bakkerekorder!Husk å ta med niste, godt med drikke og støvler med ankelstøtte og hansker av ikke altfor tykk kvalitet.

mandag 4. september 2006

DROP i lokalpressen

Vi har vært heldige å få oppmerksomhet fra pressen denne høsten. Drammens Tidende har gitt oss mye fin reklame for vår nye klubb. De kommer visstnok til å følge opp kurset senere også, med spesiell fokus på Aina. Her kan det bli rift om kursplassene på neste kurs som starter i februar. Meld din interesse allerede nå. Send oss en e-post. Adressen finner du til høyre på denne siden.

Publisert 19 august 2006

Publisert 2 september 2006

tirsdag 29. august 2006

Teorikveld torsdag 7 september

Vi møtes torsdag 7 september kl 17 på Høgskolen i Drammen og har teoriundervisning fram til ca. kl 20.Tema:
Meteorologi.
Aerodynamikk.
Praktisk flyging.

lørdag 26. august 2006

ANDRE KURSDAG SØNDAG 27 AUGUST

Vi møttes på Lerberg kl 10. Jevn vestavind, 3-4 m/sek. Vi dro skjerm og alle ble flinke i denne teknikken. Roy, Aina og Lisa møtte idag. En ny elev, André fra Vikersund kom, og med et par tidligere prøvedager i kroppen tok han baklengsstart som en proff og var uslitelig på jordet. Det klarnet etterhvert opp og sola varmet godt. Regnet som var meldt kom ikke. Vi ga oss i to-tiden. Vi utsatte teorien til 4 september. På vei hjem, forbi Buskerud Storsenter kom regnet… (noen som trenger en dyktig meteorolog?)Teorikveld torsdag 7 september kl 17-20 på Høgskolen i Buskerud, Drammen. Neste kurshelg 9-10 september.

Værmelding oppdatert søndag kl 08:50
Det er stor fare for regn, minst på begynnelsen av dagen. Vi møtes kl 10:00 på Lergberg og ser hva vi får til. Deretter drar vi til Drammen, Høgskolen i Buskerud, og tar litt teori der. De som har PG-filmer kan ta med dette.

Oppdatert kl 23:32
Siden det er søndag, tar vi oppmøte kl 10:00, dersom det blir kursing.

Det er ikke en altfor lovende værmelding for søndagen. Svak vind, først fra nord, deretter mer vestlig. Helt skydekke og store muligheter for regn, selv om dette ser litt usikkert ut for øyeblikket.

Oppdatert værmelding og bestemmelse om hvor vi skal være, eller om det kanselleres legges ut før kl 09:00 søndag morgen.

FØRSTE KURSDAG LØRDAG 26 AUGUST

MEGET VELLYKKET DAG Oppdatert 17:15.
(klikk på bildene for å se større versjon)
Litt grått og trist på morgenkvisten, men det klarnet opp vi fikk været som var meldt nedenfor. Nordavind og vestavind tvang oss til å gå nederst i bakken ved bilene, der fikk vi trent startteknikk motvinds. Med litt dytting, så fløy alle sammen likevel. Utpå ettermiddagen snudde vinden og det ble delvis termisk, og vi gikk igjen øverst i skolebakken. Med riktig timing, fikk alle seg fine svev langt ned i bakken, og dagen ble avsluttet med en siste flytur, som for alle endte langt ut på jordet. Vi hadde ikke mer enn landet, så snudde vinden 180 grader igjen. Kjempeflaks i tillegg.
I dag hadde vi FIRE jenter som fløy PG! Og bare én gutt. Aina og Lisa er sikre på å gå kurs, mens Cathrine og Karina prøvde for første gang idag. Cathrine er ihvertfall blitt bitt av basillen, mens Karina nok må vente, siden hun har medisinstudier i Danmark, men hun er et stort talent, så jeg håper vi ser henne igjen på kurs senere.

Roy er eneste hane i kurven, enn så lenge, men han fikk seg også fine svev blant flaksende høner.Drammens Tidende møtte opp tidsnok til å få noen fine bilder til reportasje neste uke og til en avsluttende artikkel senere. De skal følge Aina mens hun går kurs. Det blir nok bra reklame.

torsdag 24. august 2006

VÆRMELDING LØRDAG 26

Værutsikter lørdag (oppdatert 07:30)
Lørdag: Det ser ut til å bli oppholdsvær og faktisk noe bedre utover dagen. Vi møtes som tidligere avtalt i Hokksund, ved Lerberg. Kjørebeskrivelse finner du lengre ned på siden. Hjertelig velkommen. Ta med deg litt mat og godt med drikke.Søndag: Det ser fortsatt ut til å være stor fare for regn denne dagen, men vi er likevel optimister.

Dersom det blir bedre vær over helgen, kan vi avtale en ettermiddag i skolebakken en av ukedagene istedet, slik at vi får trent litt mer før vi skal opp i høyden.

PRØVEDAG TORSDAG AVLYST PGA REGN – NESTE PRØVEDAG LØRDAG

Ny prøvedag samtidig med kursstart lørdag 26 kl 9:00
Vi slår sammen kursstart med prøvedag, slik at de som ikke har fått prøvd paragliding, kan få gjort det. Oppmøte Lerberg i Hokksund lørdag kl 9:00. Husk å ta med drikke. Dersom været svikter lørdag, blir det også anledning til å prøve paragliding søndag.Kursstart lørdag 26 kl 9:00
De som vet at de skal være med på kurs møter også kl 9:00. Innbetalt kursavgift er lik påmelding. Ta gjerne med kvittering hvis du har det. Betalingsinformasjon finner du litt lengre ned på siden. Ring gjerne Dag snarest for å melde deg på, slik at du er sikret plass på dette kurset.

Ta med deg mat og drikke. Vi regner med å holde på til ca kl 17.

Sett også av søndagen til kursing. Dersom været svikter lørdag, blir det også anledning til å prøve paragliding søndag.

Hvis du fortsatt er usikker, ta kontakt med instruktør Dag (932 00 304).

tirsdag 22. august 2006

NESTE PRØVEDAG – TORDAG 24 AUGUST KL 17

Neste prøvedag blir torsdag 24 august kl 17.Oppmøtested: Lerberg, Hokksund. Se kjørebeskrivelse litt lengre ned på siden.

Nå kan det lønne seg å være rask med påmeldingen for å sikre seg plass på kurset som starter til helgen. Vi hadde godt oppmøte og mange interesserte.

mandag 21. august 2006

VELLYKKET PRØVEDAG MANDAG 21 AUGUST

Over all forventning
Etter en «spennende» formiddag rent værmessig, med regn og lavt skydekke, klarnet det opp og det ble både sol og fint vær. Vi kunne vel ikke vært heldigere! Vinden stod rett inn i bakken og skjermene kom lett opp, og med skikkelig løping ble de fleste belønnet med opptil 20 sekunder i paragliderparadiset før de returnerte Moder Jord.Hele 17 personer møtte opp på denne første prøvedagen i DROP’s ferske historie og mange fikk lange og høye svev langt ut på jordet. Det var mange blide fjes å se når de kom opp etter å ha fått sitt alle første svev i skolebakken. Dette fristet til mer.

Vi fortsetter på samme sted torsdag 24, fra klokken 17. Se veibeskrivelse nedenfor. Det blir da endelig påmelding til kurset etter dette. Møt opp og prøv, du også!

Kursplan
Følgende dager blir det kursing:
Lørdag/søndag 26-27 august
Lørdag/søndag 9-10 september
Lørdag/søndag 30 september/1 oktober
Lørdag/søndag 7-8 oktober
Vi regner med at kurset vil være ferdig til dette. Høstværet kan være lunefullt og av hensyn til været vil vi måtte kurse også et par helger etter dette.

Neste kurs blir i slutten av februar 2007, men vi vil da måtte ta en høyere kursavgift pga. relativt høye utgifter til leie av utstyr, forsikringer og teorimateriell. Kurset vil da koste kr 7500,-.

lørdag 19. august 2006

PRØVEDAG – HVOR?

Mandag 21 august (med værforbehold): Hokksund.Adkomst fra Drammen:
Kjør forbi Buskerud Storsenter mot Hokksund. I rundkjøringen, kjør rett frem, mot Vikersund. Ta første gårdsvei inn til høyre. Parkér hensynsfullt. Det er ikke tillatt å kjøre på jordet.

Værforbehold:
Dersom det er regn vil vi også ha prøvedagen på torsdag 24, samme tid, samme sted.

søndag 30. juli 2006

PRØV GRATIS 21 OG 24 AUGUST

GRATIS PRØVEDAGER MANDAG 21 OG TORSDAG 24 AUGUST KL 17-20Du kan prøve paragliding før du bestemmer deg for å gå kurs.
NÅR? Oppmøte kl 17:00.
HVOR? Vi er avhengig av vinden og informasjon om sted finner du her dagen før. Titt innom oss da!

Vi inviterer deg til en liten bakke i Drammensområdet hvor du får låne utstyr og prøve. Er du heldig får du kanskje et lite svev over bakken?
Ha gjerne på deg støvler med god ankelstøtte og klær som tåler litt, da det er vanlig å skitne seg til litt i begynnelsen.

KURSSTART 26 AUGUST
Vi har plass til 8-10 elever og vi begynner selve kurset lørdag/søndag 26-27 august (kl 9-18) samt et par kvelder uken etter. Du må sette av de neste 3-4 helgene til kurset. Vi vil også ha teoriundervisning tre kvelder i løpet av kurset.

Kurset koster kr 6500,- og inkluderer ALT. Lån av flyutstyr, hjelm, teorimateriell, medlemskap i DROP og Norsk Areoklubb/Norges Idrettsforbund, samt ulykkes- og tredjemannsforsikring. Vi er meget sikkerhetsorienterte og legger meget stor vekt på sikkerhet under hele kurset og alt utstyr er av beste kvalitet.

Vil du sikre deg plass allerede nå?
Send en mail til kurs@dropfly.no med navn og adresse. Vi vil også gjerne vite din vekt av hensyn til hvilke vinge du skal fly. Betaler du kursavgiften nå er du sikker på plass. DROP, kontonr. 9015.16.11450.

Dersom du ikke kommer med blir selvsagt hele beløpet refundert og du blir satt på venteliste og blir kontaktet før vi starter neste kurs (våren 2007).
Pr. 5 august er tre plasser alt reservert.

Har du spørsmål kan du ringe instruktør Dag Hovind på 932 00 304, eller sende mail til post@dropfly.no

LYST PÅ EN TANDEMTUR?

DROP har egen tandempilot, med topp moderne paraglider. Den sikreste veien til himmelen – og trygt ned igjen!

Du kan ta med fotoapparat, eller videokamera og filme hele turen, om du vil. Kanskje du får prøve å styre litt selv, også? En perfekt gave til den eventyrlystne, noen som skal drikkes ut, eller rett og slett fordi du selv vil oppleve drømmen om å fly?

Pris fra kr. 1000,-.

Send mail til tandem@dropfly.no

tirsdag 27. juni 2006

Slik melder du deg inn i DROP

Denne informasjonen gjelder deg som allerede er medlem av en annen klubb. Hvis du vil melde deg ut av en annen klubb må NAK ha dette skriftlig. Se info om dette nedenfor.

Alle medlemmer av klubber tilsluttet NLF/NAK betaler all kontingent samlet direkte til forbundet. Etter innmelding vil du få tilsendt en faktura for den samlede medlemskontingenten og medlemskort.

Følg denne linken: http://www.nak.no/medlemskap-info.htm#Utmelding (Her finner du mer informasjon om det er noe du lurer på).

Klikk deretter på linken: Gå direkte til innmeldingsskjema Velg HANG/PARAGLIDERSEKS. og DRAMMEN OG OMEGN PARAGLIDERKLUBB.

Medlemskontingenten i DROP er 150 kroner i året. Vi har valgt å legge oss på en moderat linje her, da ingen av våre flysteder er avgiftsbelagt på noen måte.

Medlemskap i flere klubber:
Det er anledning til å være medlem i flere klubber tilsluttet NLF/NAK samtidig. I slike tilfeller betales forbundskontingent og kontingent til samme fagseksjon bare en gang. Lokal klubbkontingent må betales pluss et mindre registreringsgebyr for hver ny klubb. En som er medlem i flere klubber, er likeverdig medlem i alle de klubber som det er betalt kontingent til. Ett medlem kan imidlertid kun representere en klubb i konkurranser og ved møter i overordnede organisasjonsledd.

Utmelding og stryking av medlemskap:
Utmelding skal skje skriftlig og gjelder fra utløpet av kalenderåret. Send ganske enkelt en mail til NAK om at du vil melde deg ut av en annen klubb; hp.nlf@nak.no

DROP er offisiell klubb fra 19.06.2006Endelig, etter lang saksbehandling hos Idrettskretsen både i Buskerud og Vestfold, er vi nå endelig godkjent som egen klubb!

Vi er nå medlem av både Norges Luftsportsforbund / Norsk Aero Klubb, Norges Idrettsforbund og Olympiske Komité, samt Fédération Aéronautique Internationale.

Gratulerer til oss! Nå kan vi endelig ta imot medlemmer.

Se nyhet hos NAK:

Utdrag fra brev fra Buskerud Idrettskrets, mottatt 26 juni 2006

MEDLEMSKAP I NORGES IDRETTSFORBUND OG OLYMPISKE KOMITE.
Vi har mottatt deres søknad om opptak i Norges Idrettsforbund og Olympiske komite og særforbund.
Etter vedtak i Norges Idrettsforbund og Olympiske komite, er det delegert til idrettskretsene å godkjenne opptak av nye lag og navn på disse.
Vi har også mottatt lov for deres lag. Denne er i overensstemmelse med Idrettsforbundets lovnorm for lag. Deres søknad ble behandlet på møte i Buskerud Idrettskrets den 19.06.2006 og laget er tatt opp som medlem i Norges Idrettsforbund og Olympiske komite fra samme dato.

Vi ønsker dere velkommen som medlem av Norges Idrettsforbund og Olympiske komite og dets organisasjonsledd.

Med hilsen
BUSKERUD IDRETTSKRETS

Vi har kjøpt eget domene; www.dropfly.no


Vi har sikret oss eget domene, og etterhvert vil vi få egne hjemmesider. Inntil videre dirigeres du til disse sidene. Vi håper å kunne lage mer proffe sider etterhvert, men håper informasjonen du finner her er grei. Om noen i klubben kan hjelpe til med utarbeidelse og drift av sidene, er det fint om jeg får beskjed.Du kan sende oss mail: post@dropfly.no hvis du har noen spørsmål.

Dag

SMS-tjeneste

Vil du være med oss ut og fly? Få beskjed på SMS.

Send delta dropfly til 1985 så er du automatisk med på denne tjenesten.

Dersom du vil sende beskjed om flyging selv og ha med andre, skriver du s dropfly først, og deretter meldingen din. Husk å inkludere ditt mobilnummer på slutten, så andre kan ringe deg om de vil være med.

Du kan også lage ditt eget «nick», da kan det være et tips å inkludere mobilnummeret ditt etter navnet ditt, så slipper du å skrive det hver gang, f.eks. «Dag93200304».

fredag 24. mars 2006

Egen side inntil videre

DROP er etablert, og mens vi venter på å få eget domene og egne sider, så har vi laget denne siden, for å spre litt informasjon om klubben.

DROP ble etablert 13 mars 2006, så vi er en meget ung klubb, men vi håper å få opp medlemstallet etterhvert.

Vi har nå laget logo, meldt den nye klubben inn i Idrettskretsen og til Norsk Aero Klubb, Hang- og Paragliderseksjonen.

Om ikke lenge vil vi gå igang med å sette opp skikkelige vindpølser på startstedene i Drammensområdet og skaffe solcellepanel, slik at vi kan få satt værstasjonen i drift og få satt den opp på Solbergåsen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s